Lanbruksblogg

Oktober 2023

Duett og landbruk – hånd i hånd

Duett er selveste pioneren innen norske regnskapssystem og hele veien er det utviklet innovative og brukervennlige løsninger. For norske bønder betyr dette en enklere og mer effektiv håndtering av regnskapet. Mange har allerede tatt i bruk Duett for å optimalisere regnskapspet, men vi vet at det fortsatt er regnskapsførere der ute som ikke er fullt ut kjent med våre løsninger, som ønsker å håndtere faktura, betalinger, kvitteringer på en enklere måte.

I lanbruksbloggen deler vi tips og triks for å utnytte Duett's løsninger maksimalt. Trenger du hjelp til å formidle dette til dine kunder? Vi står klare med materiale, opplæringsvideoer, og veiledninger. Vi kan til og med være med deg foran kundene og presentere Duett og våre løsninger.

Vi er på et felles oppdrag for å digitalisere regnskapshåndtering for norske bønder. Samtidig erkjenner vi behovet for økt rådgivning og støtte i en krevende landbruksnæring.

Landbrukets Dataflyt

Er du en av de som allerede benytter Landbrukets Dataflyt for dine kunder? Dataflyt sørger for deling av grunnleggende data, økonomiske data, produksjonsdata, og klimadata mellom landbruksforetak og andre aktører. Automatiseringer som for eksempel avregninger på melkeoppgjør, slakteroppgjør og kornoppgjør er avgjørende for å forenkle og forbedre hverdagen når det gjelder bokføring og kvalitet på data.

Hvis du ikke har tatt i bruk dette i stor grad, oppfordrer vi deg til å ta en runde på alle dine kunder og undersøke om det er løsninger tilgjengelige. Er du usikker på hvordan du kommer i gang? Ta kontakt, så hjelper vi deg. Sammen kan vi ta landbruksregnskapet til nye høyder.

Tips & triks

 • Leverandørfakturaer sendt som EHF

  En avgjørende faktor for at ajourført regnskap og automatikk skal kunne fungere optimalt er at en bondes leverandører sender sine fakturaer som EHF

 • Fordeler ved at leverandør sender EHF

  Raskere mottak av faktura – flere betalingsdager. Ingen risiko for feilføring av fakturainformasjon og automatisk bokføring

 • Skanne kvitteringer

  I Duett-appen finnes det muligheter for å skanne kvitteringer som sendes direkte inn i Duett for videre håndtering.

 • Overføring av regnskapsfil til Klimakalkulator

  Det er mulig å sende over regnskapsfil til klimakalkulator som er blitt laget for landbruket. Veiledning ligger i kundeportalen

Melding fra Nortura

Til alle regnskapskontor som er registrert i Dataflyt og landbruksforetak som fører regnskapet selv.

Nortura har i år hatt tekniske utfordringer med overføringer av avregninger til Landbrukets Dataflyt. Vi opplever at noen avregninger ikke er overført, og at enkelte avregninger er overført med feil beløp. Produsentens Min Side har ikke avregnings og fakturainformasjon tilgjengelig. Dette vil komme i løpet av 2024.

Avregningene er sendt som pdf. til produsentene og disse er korrekte. Kontoutdrag og avregninger som mangler kan regnskapskontorene innhente ved skriftlig henvendelse til medlem@nortura.no. Nortura ber om en e-post pr produsent.

 Nortura beklager ulempene dette medfører.